Lembergs: Kamēr šie nejēgas būs pie varas, nekas labs Latvijas tranzīta jomā nav gaidāms

Kamēr valstī pie varas būs Krišjānis Kariņš (JV), Tālis Linkaits (JKP), Ģirts Valdis Kristovskis (JV), nekas labs Latvijas tranzīta un transporta nozarē nebūs gaidāms, žurnālistiem norādīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Komentējot apgalvojumus par pilsētas domes vainu pie Ventspils brīvostas sliktajiem rezultātiem, Lembergs norādīja, ka “šādas muļķības izplata Landmanis ar Kristovski”.

“Pagājušo gadu Ventspils brīvosta beidza ar kravu apgrozījuma pieaugumu. Pārējās ostās bija kritums. Brīvostas pārvaldes ekonomiskā situācija bija stabila, kredītus bankas deva, visus rēķinus kārtoja, finansējums basketbolam bija 500 tūkstoši eiro, futbolam 300 tūkstoši, finansēja arī kultūru. Viss bija kārtībā,” uzsvēra politiķis.

“Vispār jau brīvostas valdes loceklis bija ne tikai Lembergs, bet bija arī, piemēram, Valdis Ģirts Kristovskis. Tā kā, ja Landmanis met kādā dārzā akmeni, tad viņš trāpa arī Kristovskim,” piebilda Lembergs.

Viņš atgādināja, ka kopš decembra brīvostas valdē nav pārstāvēta Ventspils pilsētas dome un tieši Bordāna un Kariņa sankcijas pret brīvostas pārvaldi un arī pret viņu ir novedušas pie negatīva rezultāta: “Ne jau es tās sankcijas lūdzu un ieviesu, tās sankcijas lūdza un ieviesa Latvijas valdība un tā rezultātā situācija Ventspils brīvostā ir pasliktinājusies.”

Viņš piebilda, ka, ja pirms sankciju ieviešanas brīvostas budžets tika apstiprināts ar ļoti labu perspektīvu, prognozējot kravu apjoma saglabāšanos, tad tagad ir vērojams 40% kravu apjoma kritums.

“Tas rezultāts šobrīd ir jāprasa no Landmaņa partijas biedra Kristovska, satiksmes ministra Tāļa Linkaita pārstāves brīvostas valdē. Lembergs tur ir ārā un tagad par rezultātu atbild Linkaits, Kariņš, Kristovskis un Landmanis. Viņi brīvostas pārvaldē ir pie varas,” uzsvēra Lembergs.

“Bet kamēr šie kretīni būs pie varas, tikmēr nekas labs Latvijas tranzītā un transportā nebūs gaidāms,” ass savos izteikumos bija Lembergs.

Jaunākie dati par kravu apgrozījumu Latvijas lielākajās ostās liecina, ka visdramatiskākais apgrozījuma kritums vērojams Ventspils ostā, kur pārkrauto kravu apjoms jau otro mēnesi pēc kārtas ir par 40% mazāks nekā gadu iepriekš. Kravu apgrozījuma kritums vērojams arī Rīgas un Liepājas ostās, attiecīgi kritums par 25,2% un 14,5% mazāk, salīdzinot ar kravu apgrozījumu pērn četros mēnešos.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro