Lembergs: Valdošā koalīcija atbalsta tikai savējo virzītus priekšlikumus

Valdošajai koalīcijai, lai atbalstītu konkrētu priekšlikumu, nav svarīgs priekšlikuma saturs, bet gan tas, kurš to ir izvirzījis, žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Kā vienu no piemēriem viņš minēja valdības lēmumu neatbalstīt priekšlikumu samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi viesmīlības nozarei.

“Viņi pieiet tā, ka to priekšlikumu izvirzīja nepareizie. Viņiem svarīgs nav saturs, bet kas to izvirzīja. Ja to būtu izvirzījis Bordāns, tad tas neapšaubāmi būtu jāpieņem, jo savādāk kristu valdība, bet ja to izvirza kāds cits, tie nav pareizie. Un ja vēl opozīcija, tad vispār tas 100% netiktu atbalstīts,” pauda Lembergs.

“Citiem vārdiem, koalīcija domā, nevis kā atbalstīt uzņēmējus un ekonomiku, bet domā, kas šo priekšlikumu izvirzīja. Tās ir ļoti tuvredzīgi. Krīzes laikā katrā gadījumā tā nevajadzētu,” turpināja Lembergs.

Pēc Lemberga sacītā, viņaprāt, gan vienmēr ir jāskatās uz to, kāds konkrētajam piedāvājumam ir ekonomiskais efekts. “Ja runājam par šiem nelielajiem uzņēmumiem, nelielo biznesu, daudzos gadījumos ģimenes biznesu, viņiem šis jautājums ir ļoti jūtīgs. Vai jāmaksā 21% vai 5% nodoklis, tas, protams, nosaka to, par kādu cenu viņi var piedāvāt savu pakalpojumu. Skaidrs, ka tas drīzāk nav naudas jautājums, bet vairāk valsts attieksmes un izpratnes jautājums,” komentēja Lembergs.

Tāpat Saeimas deputātu vairākums esot noraidījis opozīcijas politiķu priekšlikumu likuma grozījumiem, kas Covid-10 krīzes dēļ paredzētu samazināt valsts finansējuma apmēru politiskajām partijām.

“Tā bija un ir lieliska iespēja valdošai koalīcijai parādīt, ka valdošā koalīcija un valdība ir solidāra ar krīzē nonākušo tautas daļu. Tas būtu tāds solidaritātes apliecinājums,” uzskata Lembergs.

“Tas tikai norāda uz valdošās koalīcijas amorālo dabu un to, ka viņu atrašanos pie varas motivē tikai nauda. Un, lai kādus pareizus vārdus viņi arī nerunātu un cik reizes Bordāns arī mani nepiesauktu, ka pie visām pasaules nelaimēm ir vainīgs Aivars Lembergs, tas tā nav. Tie ir meli, kas visiem ir saprotami. Ar mani piesegties nesanāks. Kaut vai šis pats fakts runā pats par sevi,” uzskata Lembergs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro