Krīzes situācijā nonākušie uzņēmēji cer, ka Vitenbergs modīsies no snaudas

Uzņēmēju vidū milzīgu sašutumu izraisījuši jaunie dīkstāves pieteikšanās noteikumi – lai pieteiktos pabalstam, uzņēmējiem dots samērā īss laika posms, kura ietvaros vienkārši nav iespējams apkopot un iesniegt Valsts ieņēmumu dienestam (VID) visus datus, kas nepieciešami. Kamēr valdība, Finanšu ministrija un VID nereaģē uz uzņēmēju palīgā saucieniem, krīzē nonākušie komersanti cer, ka vismaz ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) ieklausīsies viņos un palīdzēs rast risinājumu.

Šonedēļ aktivizējušies brīvprātīgie, kas sagatavojuši vēstuli Ministru kabinetam, Finanšu ministrijai un Valsts ieņēmumu dienestam, lūdzot pagarināt dīkstāves pabalstu un nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadalei termiņos vai atlikšanai uz laiku līdz trim gadiem pieteikšanās termiņu līdz 2020. gada 20. jūnijam – par laika posmu no 1. maija līdz 31. maijam un līdz 2020. gada 20. jūlijam – par laika posmu no 1. jūnija līdz 30. jūnijam.

Tajā norādīts, ka, pamatojoties uz Ministru kabineta (MK) 2020. gada 26. marta noteikumu Nr. 165 “Noteikumi par Covid-19 izraisītās krīzes skartiem darba   devējiem, kuri kvalificējas dīkstāves pabalstam un nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadalei termiņos vai atlikšanai uz laiku līdz trim gadiem” 6. punktu,   lai pieteiktos dīkstāves pabalstam, krīzes skartais darba devējs iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā līdz 2020. gada 30. aprīlim dīkstāves pabalsta iesniegumu par laika posmu no 2020. gada 14. marta līdz 31. martam, līdz 2020. gada 20. maijam – par laika posmu no 2020. gada 1. aprīļa līdz 30.aprīlim, līdz 2020. gada 31. maijam – par laika posmu no 1. maija līdz 31. maijam un līdz 2020. gada 30. jūnijam – par laika posmu no 1. jūnija līdz 30. jūnijam. Taču Ministru kabineta noteikumos Nr. 165 norādītais termiņš 2020. gada 31. maijs – par laika posmu no 1. maija līdz 31. maijam un 2020. gada 30. jūnijs – par laika posmu no 1. jūnija līdz 30. jūnijam nedod iespēju komercsabiedrībām iesniegt reālajai situācijai atbilstošus datus.

“Komercsabiedrībām nav iespēju godprātīgi izpildīt MK noteikumus, jo mēneša pēdējā dienā, kad tiek prasīts iesniegt informāciju, vēl nevar būt apkopota finanšu informācija par iepriekšējo mēnesi, un šie noteikumi veicina komercsabiedrībām iesniegt patiesībai neatbilstošus datus, kas noteikti neatbilst MK noteikumu būtībai un mērķim. Tāpēc, pamatojoties uz iepriekš minēto, lūdzam pagarināt dīkstāves pabalstu un nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadalei termiņos vai atlikšanai uz laiku līdz trim gadiem pieteikšanās termiņu līdz 2020. gada 20. jūnijam – par laikposmu no 1. maija līdz 31. maijam un līdz 2020. gada 20. jūlijam – par laikposmu no 1. jūnija līdz 30. jūnijam,” pausts iesniegumā, ko var lejupielādēt un aizpildīt ikviens krīzē nonākušais uzņēmējs >>> https://failiem.lv/u/csyg6cfw.

Ņemot vērā, ka ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, stājoties amatā, bija paudis, ka “šobrīd visiem ir jādarbojas kā vienotam mehānismam, jāmodulē vairāki attīstības scenāriji un jāpiemeklē labākie ekonomikas veicināšanas instrumenti”, uzņēmēji cer, ka ekonomikas ministrs pamodīsies no snaudas un palīdzēs tiem risināt šo situāciju, lai nenāktos pārtraukt saimniecisko darbību pavisam un atlaist darbiniekus.

Uzņēmēji brīdina – ja valdība neieklausīsies, tad nāksies slēgt biznesu un pamest Latviju! 

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro