Lembergs: Valdošās koalīcijas pārstāvji Ventspils brīvostā cenšas iegriezt pilsētai arī ekonomiski

Valdības lēmums atteikties no 1,5 miljonu eiro liela finansējuma jaunas rūpnieciskās ēkas būvniecībai Ventspilī ir būtisks trieciens pilsētas attīstībai, žurnālistiem norādīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

“Atgādināšu, ka, kamēr mēs vadījām Ventspils brīvostas pārvaldi, mēs esam nodrošinājuši daudzu jaunu rūpniecisko ēku būvniecību Ventspilī un arī to, ka Finanšu ministrija piešķīra līdzekļus jaunas rūpnieciskās ēkas būvniecībai. Tā nauda tika piešķirta, bet nu jau jaunā brīvostas valde, kur ir arī Kristovskis, atteicās no jaunas rūpnieciskās ēkas būvniecības, līdz ar to atteicās no iespējamām 150 jaunām darbavietām. Tas ir būtisks trieciens Ventspils tālākai attīstībai,” uzsvēra Lembergs.

Viņš norādīja, ka Ventspils pilsētas dome ir saņēmusi atbildi no Satiksmes ministrijas, kas ir saskaņota ar Finanšu ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, kā arī Ekonomikas ministriju, kurā teikts, ka brīvostas pārvaldei nav resursu, kurā esot vispārējais frāzes par to, ka brīvostai esot grūta ekonomiskā situācija un brīvostas pārvaldei nav resursu, lai uzbūvētu šo astoto rūpniecisko ēku.

“Pirmkārt, brīvostas pārvaldei bija ļoti laba ekonomiskā situācija, kamēr brīvostas valdē atrados es un trīs mani kolēģi. Tā situācija radikāli pasliktinājās tieši tad, kad mūs izmeta ārā, jo valsts neprot pārvaldīt savu saimniecību. Otrkārt, atteikties no 1,5 miljonu eiro liela dāvinājuma – tur daudz prāta nevajag. Bet kāpēc atsakās? Jo tas motīvs ir – jo sliktāk ventspilniekiem, jo labāk Jaunajai konservatīvajai partijai, Kariņam, Levitam, Jaunajai Vienotībai, Kristovskim un pārējiem, kas tagad vada brīvostas pārvaldi,” komentēja Lembergs.

Ventspils mērs neslēpa, ka viņam sāp sirds par šo situāciju, jo ir ieguldīts liels darbs, lai dabūtu šādu projektu un finansējumu, kamēr rīdzinieki ar vieglu roku šādu naudu izmet mēslainē.

Viņš uzsvēra, ka, kamēr nebūs jaunas Saeimas vēlēšanas, šie nelietīgie darbi tiks turpināti. “Par to man nav ne mazāko šaubu, bet par to liels paldies mūsu dzimtenes vadītājiem – Kariņam, Levitam, Kristovskim un pārējiem,” rezumēja Lembergs.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro