Lembergs: Ventspils opozīcija dara visu, lai nepieļautu bērnu un jauniešu sporta attīstību pilsētā

Tas ir nožēlojami, ka Ventspils hokeja kluba “Venta 2002” īpašnieks Aivo Landmanis uz bērnu un vecāku rēķina taisa politiku, žurnālistiem sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

“Kā zināms, tad līdz šim ar bērnu un jauniešu hokeju nodarbojās hokeja klubs “Venta 2002” un kopējais finansējums, ko Ventspils pilsētas dome tiem sniedza, bija 230 tūkstoši eiro gadā, kas ir lielākais finansējums uz vienu bērnu un jaunieti no visiem 20 klubiem, ko dome atbalsta,” norādīja Lembergs.

Viņš atgādināja, ka pērn augustā tika skatīts jautājums par turpmāko sadarbību, bet hokeja kluba īpašnieks un vadītājs Aivo Landmanis iebilda pret vēlmi paplašināt atbalstu hokeja klubam, līdz ar to dome lēmumu nepieņēma. “Bet līgums tika noslēgts un mēs finansējumu devām līdz aizvadītās sezonas beigām, kura gan Covid-19 dēļ beidzās ātrāk,” piebilda politiķis.

“Sezona beidzās martā, atskaites termiņš bija līdz 15. maijam, bet līdz šim brīdim atskaite pilnā apjomā no kluba iesniegta nav. Sporta pārvalde uzskata, ka tie tēriņi, kas bija, neatbilst līguma nosacījumiem. Kā informēja Sporta pārvalde, viņi ir aizsūtījuši četras brīdinājuma vēstules, bet reakcijas no sporta kluba “Venta 2002” īpašniekiem un vadītājiem nav, līdz ar to Sporta pārvaldei jālemj jautājums par to, kā panākt, lai nauda, kas izlietota nelikumīgi, tiktu atgriezta Ventspils pilsētai,” turpināja politiķis.

“”Venta 2002” nav ne tikai iesniegusi par pagājušo sezonu atskaites, bet arī nav iesniegusi saturīgu iesniegumu par to, ka vēlas nodarboties ar bērnu un jauniešu sportu Ventspilī. Vienlaicīgi nesen noritēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongress, kurā bija izteikti politiska nokrāsa. Man par izbrīnu gan prezidents Kalvītis, gan ģenerālsekretārs Koziols pieļauj, ka kongress tiek pārvērsts par politisko tribīni, kurā uzstājas hokeja kluba “Venta 2002” valdes loceklis, bet vienlaikus arī Ventspils pilsētas domes deputāts Landmanis ar politisku runu,” norādīja Lembergs.

“Visu laiku tiek sūtīta fake ziņa, ko sūta hokeja kluba “Venta 2002” īpašnieks un vadītājs Aivo Landmanis, ka vajag atvērt pie sporta skolas “Spars” hokeja novirzienu. Mums iebildumu nav, bet Landmanim ir jāiet pie saviem Rīgas saimniekiem, pirmkārt, jau pie JKP, kas vada Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), un IZM ir jāpiešķir Ventspils sporta skolām finansējums hokeja pedagogu atalgošanai. Ar tiem 1,5 miljoniem eiro, ko ar brāļu Landmaņu un Kristovska gādību JKP ar pārējām koalīcijas partijām atņēma Ventspils sportam, pietiek, lai nodrošinātu bērnu un jauniešu sporta saimniecību Ventspilī sešus gadus. Kārtis rokās ir nevis Ventspils pilsētas domei, bet hokeja kluba “Venta 2002” īpašniekam Aivo Landmanim, bet, ja viņš vēlas nevis gādāt par bērnu un jauniešu sportu, bet taisīt politiku, izmantojot bērnus un viņu vecākus, ko es personīgi uzskatu par nožēlojamu rīcību, tad tur neko nevar izdarīt,” komentēja Lembergs.

Viņš uzsvēra, ka atšķirībā no Landmaņa, Ventspils pilsētas dome sportu nejauc ar politiku: “Mēs atbalstām bērnu un jauniešu sportu, atbalstām vecākus, bērnus un jauniešus. [..] Lai kā tur nebūtu, bērnu un jauniešu hokeju mēs atbalstīsim.”

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro