Valsts ceļi brīdina: Plānojot brīvdienu braucienus, jārēķinās ar remontiem un ierobežojumiem

Visā Latvijā notiek aktīva valsts autoceļu remontdarbu sezona. Darbi notiek vairāk kā 60 ceļu posmos. Tāpēc aicinām autobraucējus rēķināties ar satiksmes ierobežojumu remontdarbu zonās un papildu laiku ceļam.

Īpaši palēnināta satiksme piektdienas pēcpusdienā var būt Pierīgā Jūrmalas un Saulkrastu virzienā. Kā zināms gan uz Jūrmalas šosejas (A10), gan uz Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļa turpinās ceļa remontdarbi un šajā sakarā ir ieviesti satiksmes ierobežojumi.

Arī uz Jūrmalas šosejas (A10) satiksme ir pārslēgta uz Jūrmalas virziena brauktuvi, katrā no virzieniem tā tiek organizēta pa vienu paplašinātu joslu. Aicinām rūpīgi sekot līdzi ceļazīmēm un norādēm, īpaši tiem kas brauc Imantas, Babītes un Liepājas virzienā! Divlīmeņu satiksmes mezglā ar Rīgas apvedceļu A5 satiksmes organizācija uz nobrauktuvēm var mainīties katru dienu.

Remontdarbi notiek arī uz daudziem reģionālās nozīmes autoceļiem. Šonedēļ tie sākušies tai skaitā uz autoceļa Talsi – Dundaga – Mazirbe (P125) pie Pūņas, un uz reģionālā autoceļa Ainaži – Matīši (P15) pie Alojas.

Aicinām autovadītājus rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem, kā arī ievērot visus ierobežojumus un luksoforu signālus būvdarbu posmos. Ar visiem būvdarbiem un satiksmes ierobežojumiem var iepazīties kartē VAS Latvijas Valsts ceļi mājas lapā www.lvceli.lv.

Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz galvenajiem autoceļiem:

o Uz Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļā jau divi luksoforu posmi un divi posmi ar priekšrocības zīmēm, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Jāņem vērā, ka apvedceļa izbraukšanai var būt nepieciešama nepilna stunda.

o Uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Garkalnes līdz Sēnītei satiksmei ir atvērtas abas brauktuves. Palicis ātruma ierobežojums 70 un būvdarbu vietās arī 50 km/h.

o Uz Daugavpils šosejas (A6) starp Skrīveriem un Aizkraukli ir viens ar luksoforiem regulēts posms un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h.

o Uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu satiksme ir pilnībā pārslēgta uz brauktuvi Jelgavas virzienā pa vienai joslai katrā virzienā. Ātruma ierobežojums posmā 70 km/h. Remontposma izbraukšanai nepieciešama vismaz pusstunda.

o Uz Jūrmalas šosejas (A10) satiksmi ir pārslēgta uz Jūrmalas virziena brauktuvi pa vienai platai joslai katrā virzienā. Ātruma ierobežojums posmā 70 km/h, iespējama palēnināta satiksme!

o Uz Liepājas šosejas (A9) Saldus pilsētas teritorijā divos posmos satiksmi regulē luksofori un ir noteikts ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Būvdarbi atsāksies pirmdien 29.jūnijā.

o Uz Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers-Saulkalne) pārvada pār Daugavpils šoseju (A6) satiksme tiek organizēta pa vienu joslu ar priekšrocības zīmēm, ātruma ierobežojums 50 km/h.

o Uz autoceļa Jēkabpils – Rēzekne – Ludza – Krievijas robeža (A12) sākušies seguma atjaunošana darbi no Jēkabpils līdz Zilāniem ieskaitot. Posmā noteikts ātruma ierobežojums. Asfalta frēzēšanas laikā satiksmi regulē luksofori. Paredzamais būvobjekta šķērsošanas laiks 15 min.

Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz reģionālajiem autoceļiem:

o Uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus (P108) no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām ir vairāk nekā 20 km garš remontposms un seši ar luksoforiem regulēti posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h – jārēķinās ar to, ka ceļā tur būs jāpavada stundu.

o Uz autoceļa Inciems-Sigulda-Ķegums (P8) posmā no dzelzceļa pārbrauktuves Siguldā līdz Jūdažiem viens luksoforu posms un 70, 50 un 30 km/h.

o Uz autoceļa Inčukalns-Ropaži-Ikšķile (P10) posmā no Tīnūžiem līdz Ikšķilei trīs luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h.

o Uz autoceļa Cēsis-Vecpiebalga-Madona (P30) posmā no Vecpiebalgas līdz Inķēnkalnam satiksmi četros posmos regulē ar luksoforiem, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Posma izbraukšanai nepieciešama pusstunda.

o Uz autoceļa Gulbene-Balvi-Viļaka (P35) Viļakā trīs posmos satiksme tiek regulēta ar priekšrocības zīmēm. Posms prasa līdz pusstundai ceļā.

o Uz autoceļa Vecumnieki-Nereta-Subate (P73) 15 km garā posmā no Aknīstes Subates virzienā divi luksoforu posmi un vienā posmā satiksmi organizē regulētāji. Ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un vairāk nekā pusstunda ceļā.

o Uz autoceļa Pūri-Auce-Grīvaiši (P96) posmā no krustojuma ar autoceļu Jelgava-Dobele-Annenieki (P97) līdz krustojumam ar autoceļu Dobele-Krimūnas-Zaļenieki (V1098) septiņi luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 20, 70 un 50 km/h, platuma ierobežojums 2,75 m. Posms prasīs 50 minūtes ceļā.

o Uz autoceļa Ainaži – Matīši (P15) pie Alojas sākusies seguma vienkāršotā un ceļa pārvada deformācijas šuvju atjaunošana. Pārvads ir slēgts. Apbraucamais ceļš organizēts pa autoceļu Limbaži – Aloja (P13) un blakus esošajiem pašvaldības ceļiem.

o Uz autoceļa Talsi – Dundaga – Mazirbe (P125) pie Pūņas sākušies seguma atjaunošanas darbi. Noteikti ātruma ierobežojumi 50 un 70 km/h. Asfaltēšanas laikā satiksmi organizē satiksmes regulētājs. Aptuvenais šķērsošanas laiks 25 min.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro