Lembergs: Latvijas nodokļu maksātāji par ASV sankcijām jau ir samaksājuši 15 miljonus eiro

Ventspils brīvostas pārvaldes zaudējumi būs jāsedz nodokļu maksātājiem, lai gan patiesībā šādu situāciju izraisīja valdības pasūtītās ASV sankcijas un ieceltie brīvostas valdes locekļi, žurnālistiem norādīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

“Tad, kad Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs bija Lembergs un vietnieks bija Vītoliņš, un arī pārvaldnieks bija Imants Sarmulis, valstij nekad nebija jārisina jautājumi par Ventspils investīciju projektu finansējuma resursiem, tai skaitā komercbanku kredītiem. Bet, kopš Ventspils brīvostu vada Kristovskis un arī cits pārvaldnieks, lieta ir nonākusi tik tālu, ka komercbankas ir kategoriski atteikušās izsniegt jaunus kredītus un pagarināt esošos,” uzsvēra Lembergs, norādot, ka “Ventspils brīvosta šī gada jūnijā faktiski nonāca bankrota stāvoklī”.

Viņš norādīja, ka no jūnija Ventspils brīvosta maksā soda naudu komercbankām par laikus nenokārtotām saistībām.

“Mēs noskaidrosim, cik liela ir šī soda nauda, un par to jāatbild būs Kristovskim,” uzsvēra politiķis.

“Lai glābtu Ventspils brīvostas pārvaldi no bankrota, tagad nodokļu maksātāji maksās 15 miljonus par neveiksmīgo saimniecisko darbību, kādu ir realizējis Kristovskis, Linkaits, Bordāns, Kariņs un Ventspils brīvosta,” turpināja Lembergs, piebilstot, ka tai skaitā nodokļu maksātāji maksās par to, ka Latvijas valdība ir lūgusi ASV Finanšu ministrijas ierēdnim, lai tiek uzliktas sankcijas valsts iestādei.

“To pasaulē neviens nevar aptvert, kā tas var būt. Vai jūs to varat iedomāties, ka ASV valdība vēršas pie Latvijas valdības, lai Finanšu ministrijas ierēdnis uzliek sankcijas, piemēram, Hjūstonas ostai? Jūs varat šādu situāciju iedomāties? Un amerikāņi to pildīs? Jūs varat to iedomāties?” savu sašutumu neslēpa Lembergs.

Kā zināms, Ventspils brīvostas pārvalde varēs saņemt 15,3 miljonu eiro valsts aizdevumu ostas tālākai attīstībai. Tā steidzamības kārtā lēma Saeima.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro