Lembergs: Kariņa valdība turpina esošo Latvijas sociālekonomisko politiku, kā dēļ strauji turpina samazināties iedzīvotāju skaits

Pētījums, kas prognozē, ka visbūtiskākais iedzīvotāju skaita samazinājums gaidāms Latvijā, tikai vēlreiz apliecina, cik nepareiza ir mūsu valsts sociālekonomiskā politika, žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Medicīnas žurnāls “The Lancet” prognozē, ka 2064. gadā pasaules iedzīvotāju skaits būs 9,7 miljardi, taču jau līdz 2100. gadam tas samazināsies līdz 8,8 miljardiem. Savukārt Latvijā pēc 80 gadiem dzīvos nepilni 500 tūkstoši cilvēku – par 77% mazāk nekā pašlaik.

“Saskaņā ar pētījumu, paziņots, ka visstraujāk pasaulē iedzīvotāju skaits samazināsies Latvijā, jo tā vēlas valstsgriba – Levits. Lai tik strauji nesamazinātos – līdz 500 tūkstošiem, kas ir mazāk nekā Rīgā tagad, lūgsim valstsgribu, vai viņš grib, lai Latvijā būtu lielāka dzimstības un mazāka mirstība,” ironiski komentēja Lembergs.


Pēc viņa sacītā, “ja Levits lems, ka cilvēki mazāk mirs jeb ilgāk dzīvos un sievietes vairāk dzemdēs bērnus, tad iedzīvotāju skaits palielināsies.”

“Bet es jau esmu to teicis – Latvijā ir iestājusies anoreksija. Un ja Latvija turpinās tagadējo sociālekonomisko politiku, tā turpinās izmirt,” uzsvēra Lembergs.



Par piemēru viņš minēja, Miķeltorni un Irbi: “Paskatieties, cik cilvēki tur dzīvo? Tur pastāvīgu iedzīvoju nav, bet tie nosaukumi uz kartes ir. Līdzīgi būs visā Latvijā. Tādā pilsētā kā Kuldīgā būs 1,5 tūkstoši, ja turpināsies tagadējā sociālekonomiskā situācija, kas turpinās jau 30 gadus.”


Pēc Lemberga sacītā, jau šobrīd Latvijā iedzīvotāju skaits samazinās.

“Un tagadējā politika turpina šo Latvijas anoreksiju, lai gan prezidentam uztaisa jaunu villu un viss it kā ir kārtībā, bet tā diemžēl viss nav. Tie cipari ir ļoti skumji, un, ja mēs vērtējam Latvijas attīstību pēdējos 30 gadus, tas ir kliedzoši slikts rezultāts,” sacīja Lembergs.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro