Pētījums: būtiski aug iedzīvotāju interese par ekoloģisko pārtiku

Ar katru gadu aug Latvijas iedzīvotāju interese par ekoloģiskiem produktiem. Pēc nozares apskata “Maxima mazumtirdzniecības kompass” datiem par pārtikas produktu kvalitāti, to respondentu skaits, kuri cenšas iegādāties pārsvarā ekoloģiski audzētu pārtiku, no nepilniem 12% 2017.gadā pieaudzis līdz pat 15% šogad.

Šāda tendence pēdējo gadu laikā ir noturīga un liecina, ka iedzīvotāji kļūst informētāki par bioloģiskās pārtikas priekšrocībām attiecībā uz veselību un apkārtējo vidi. Turklāt pēdējo divu gadu laikā pieprasījums pēc šiem produktiem audzis vidēji par 19%.

Lielākais īpatsvars eko-domājošo iedzīvotāju vidū ir Latgales (gandrīz 20%) un Kurzemes reģionā (17%), savukārt vismazāk par pārtikas atbilstību bioloģiskās ražošanas principiem domā Zemgales iedzīvotāji (9%). Interesanti, ka gados vecākie iedzīvotāji ievērojami biežāk izvēlas bioloģiskus produktus – vairāk nekā piektdaļa jeb 21,5% aptaujāto senioru vecumā no 64 līdz 75 gadiem pēdējā gada laikā centušies iegādāties pārsvarā bio-pārtiku. Savukārt jauniešu vidū ekoloģiskos produktus iegādājas vien 11,6% aptaujāto vecumā no 18 līdz 24 gadiem.

Kā rāda pētījuma rezultāti, vairāk nekā trešdaļa sabiedrības (38,5%) pārtikas iegādes brīdi pievērš īpašu uzmanību produktu marķējumam. Turklāt gandrīz nepilni 29% uzskata uzticamu marķējumu, piemēram, bio sertifikāciju, par kvalitāti noteicošo faktoru. Bioloģiskās pārtikas gadījumā tieši uzticams ekomarķējums apliecinās bioloģiskās lauksaimniecības metodēm atbilstoši ražoto produktu un garantēs tā kvalitāti.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro