Lembergs par distancēšanos bērnudārzos: Šos noteikumus var izdomāt tikai cilvēks, kurš nekad bērnudārzā nav bijis

Sabiedrībā plašu rezonansi izsaucis Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātais Ministru kabineta noteikumu projekts par mācību procesa organizēšanu, kuram būtu jāstājas spēkā no 1. augusta. Tas paredz, ka bērnudārzos gultas būs jāizvieto pēc iespējas tālāk viena no otras, ievērojot divu metru distanci. Ventspils mērs Aivars Lembergs ir pārliecināts, ka šī projekta autori nekad nav pat bijuši bērnudārzā, jo kaut ko tādu var izdomāt tikai tāds, kas nedraudzējas ar veselo saprātu.

Komentējot ziņu, ka pirmsskolas izglītības iestādēm un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem gultas būs jāizvieto pēc iespējas tālāk viena no otras, vēlams divu metru attālumā, Lembergs norādīja, ka “tas, kurš šādu lēmumu pieņem, nedraudzējas ar veselo saprātu un vispār nekad nav bijis bērnudārzā”.

“Viņiem vajadzētu uzlikt masku vai vēl labāk – gāzmasku – un aiziet uz bērnudārzu, un paskatīties, kas un kā notiek grupiņās, kur bērni nepārtraukti kontaktējas viens ar otru. Jūs iedomājieties, ka četrgadīgs bērns ievēros 2 metru distanci? Ka auklīte un audzinātāja ievēros divu metru distanci? Tās ir pilnīgas muļķības,” savu sašutumu neslēpa Lembergs.


“Var jau māžoties, bet vajag arī padomāt. Tās ir pilnīgas muļķības. Lai labāk paskatās, kā pieaugušie neievēro to distanci,” uzsvēra Lembergs.

Tāpat viņš atgādināja, ka bērni apmeklēja bērnudārzus Covid-19 krīzes pašā epicentrā un tad tādu ierobežojumu nemaz nebija. “Kas notika? Nekas nav noticis. Tas ir pilnīgs idiotisms. Tur jābūt galīgi slimam, un tieši tā projekta autoru ir jāizolē,” skarbs savos izteikumos bija Lembergs.


Kā zināms, IZM noteikumu projekts paredz, ka bērnu guldināšanā jāievēro princips “galva pret kājām”. Tāpat iestādēm būs jāorganizē bērnu pieņemšana un nodošana vecākiem pie izglītības iestādes ieejas vai teritorijā, lai mazinātu pulcēšanās iespējas un ievērotu divu metru distanci. Bet ēdināšanu plānots organizēt katrai bērnu grupai atsevišķi grupas telpā vai nodrošinot, ka ēdamzālē vienlaicīgi ēd tikai viena grupa, vai grupas nodalot vienu no otras.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro