Lembergs: Landmanis jau atkal grib nopelnīt uz bērnu rēķina

Hokeja kluba “Venta 2002” bijušais valdes loceklis Aivis Landmanis ierobežo Ventspils bērnu un jauniešu vēlmi spēlēt hokeju, izmantojot viņus kā iespēju piepelnīties, žurnālistiem norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Lembergs informēja, ka augusta beigās Ventspils pilsētas dome nolēma piešķirt līdzfinansējumu biedrībai “Ventspils Hokeja Savienība” 23 313 eiro apmērā.

Ņemot vērā to, ka biedrība “Ventspils Hokeja Savienība” nevarēja pieteikt komandas Latvijas bērnu un jauniešu čempionātā, jo nav Latvijas Hokeja federācijas biedrs vai biedra kandidāts, biedrība “Ventspils Hokeja Savienība” noslēdza sadarbības līgumu ar biedrību “Mārupes Hokeja Savienība” par licences nodrošināšanu Ventspils komandai 2020./2021.gada sezonā Latvijas bērnu un jauniešu čempionātā un Junioru attīstības līgā.

Dome lēmumu par finansējumu pieņēma, ievērojot Latvijas Hokeja federācijas nolikumu “Par spēlētāju pārejām”, kas paredz, ka par spēlētāju pārejas kartēm jāveic samaksa. Šādas spēlētāju pārejas kartes nepieciešamas, lai nodrošinātu Ventspils bērnu un jauniešu komandu dalību 2020./2021.gada sezonas Latvijas bērnu un jauniešu hokeja čempionātā un Latvijas Junioru attīstības hokeja līgā. Domes finansējuma piešķiršana nodrošinās, ka vecākiem nebūs jāmaksā par spēlētāju pārejas kartēm.

Lembergs skaidroja, ka pēc pārejas maksas saņemšanas pilnā apmērā, Latvijas Hokeja federācija ietur 25% no pārejas maksas, bet iepriekšējam klubam pārskaita 75% no pārejas maksas.

Biedrībai “Ventspils Hokeja Savienība” ir vienojusies par 86 spēlētāju pāreju. Vienlaikus 66 spēlētājiem tiek ierobežota pārēja no biedrības “Hokeja klubs “Venta 2002”, par kuriem tiek prasīta atlīdzība, kaut gan no bērnu viedokļa svarīgākais ir trenēties un spēlēt čempionātos. Tāpat arī “Venta 2002” prasa maksāt vēl par 10 spēlētāju pāreju.

“Ja “Venta 2002” prasa maksāt par saviem spēlētājiem, tad pārējie hokeja klubi neprasa par to maksāt. Landmanis prasa maksāt, bet, piemēram, talsenieki neprasa maksāt. [..] Tā kā Landmanis atkal grib nopelnīt uz Ventspils bērnu hokeja rēķina, ” piebilda Lembergs.

Kopumā Landmanim būtu jāsamaksā 17 000 eiro, kamēr Latvijas Hokeja federācijai 6 000 eiro. “Tā kā Landmanis varēs nopirkt jaunu mašīnu,” ironiski piebilda Lembergs. Daļa no prasītā jau esot samaksāta.

“Mēs atbalstām bērnu un jauniešu hokeju. Šajā gadījumā, ja “Venta 2002” vairākkārt ir rakstiski atteikusies, ka viņa nevēlas nodarboties ar bērnu un jauniešu hokeju, jo Landmaņa puika ir beidzis spēlēt, un viņiem nospļauties par hokeju, tad mums nav svarīgi, kam pieder šis klubs, bet svarīgi, ka ir bērni un jaunieši, kas ar hokeju vēlas nodarboties,” sacīja Lembergs.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro