Uzsāk filmas “Mātes piens” uzņemšanas pirmo posmu

Filmu studija DEVIŅI un režisore Ināra Kolmane ar savu komandu uzsāk filmēšanas pirmo posmu pilnmetrāžas spēlfilmai “Mātes piens”, kas tiek veidota pēc rakstnieces Noras Ikstenas populārā romāna motīviem. Filmas projekts saņēmis finansiālo atbalstu Nacionālajā Kino centrā un ES programmā “Radošā Eiropa MEDIA”, mātes un meitas lomās – Maija Doveika un Rūta Kronberga.

Pirmais filmēšanas posms ir sācies 15. septembrī un noritēs līdz oktobra sākumam. Šajā laikā plānots uzfilmēt epizodes, kuras attēlo laika posmu no 1981.-1983. gadam, kad māte (lomā Maija Doveika) atgriežas no Ļeņingradas un tiek nosūtīta strādāt lauku ambulancē, viņas meita (lomā Rūta Kronberga) dodas viņai līdzi uz laukiem, saskaras ar dzīvi lauku skolā un dzīvo līdzi mātes ciešanām. Epizodiskās lomās šajā posmā filmēsies arī Indra Briķe kā mātes māte, mātes patēvs būs Juris Lisners, lauku skolas direktore – Elīna Vāne.

Šogad filmēšana galvenokārt notiks Limbažu rajonā un Rīgā. Liels ieguvums filmēšanas grupai ir Limbažu novada pašvaldības un iedzīvotāju laipnais atbalsts, arī iespēja filmēšanā izmantot VAS Latvijas Dzelzceļš un AS Pasažieru vilciens vilcienu sastāvus, kādi tie bija 80. gados, un pārveidot Rīgas staciju atbilstoši padomjlaiku izskatam. Filmēšanas komanda izsaka lielu pateicību visiem cilvēkiem, kas atsaucas, dāvina un aizdod dažādus padomju laiku rekvizītus un apģērbus. Filmas ģenerālsponsors ir Latvijas zīmols, veikals–noliktava DEPO, viens no kopproducentiem – Latvijas tehnoloģiju un izklaides uzņēmums Tet Studio.

Filmas režisore ir Ināra Kolmane, scenārija autors Arvis Kolmanis. Filmēšanā piedalīsies starptautiska komanda – operators Rolandas Leonavičius (Lietuva), mākslinieks Algirdas Garbačiauskas (Lietuva), rekvizitore Dace Rožlapa, kostīmu māksliniece Evija Džonsone, grima māksliniece Gunda Zvirbule, producenti Jānis Juhņēvičs un Marta Romanova-Jēkabsone, izpildproducente Ieva Majore u.c. Filmas aktieru atlasi veic aģentūra Austra Casting, kas aicina visus interesentus pieteikties masu skatu dalībnieku atlasei aģentūras mājas lapā.

Iepriekšējā režisores Ināras Kolmanes pilnmetrāžas spēlfilma “Bille” (2018), kas tika uzņemta programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei un ir Latvijas, Lietuvas un Čehijas kopražojums, ieguvusi gan skatītāju mīlestību, gan dažādus apbalvojumus, tai skaitā Nacionālo kino balvu Lielais Kristaps kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma. Šobrīd filma Bille vēl joprojām ceļo un piedalās starptautiskos filmu festivālos un konkursos Eiropā, Āzijā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā; Latvijā Bille skatāma filmu un seriālu lietotnē Shortcut, un arī nopērkama DVD formātā.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro