Lembergs: Reirs apstiprina manas bažas, ka Baltkrievijas uzņēmējiem atvērt bankas kontu Latvijā būs tikpat kā neiespējami

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) savā intervijā apstiprinājis manis iepriekš teikto – nerezidenti Latvijā nevar atvērt bankas kontu, līdz ar to es joprojām esmu skeptisks par Baltkrievijas uzņēmumu pārcelšanos uz Latviju, žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Kā zināms, Ekonomikas ministrija šonedēļ paziņojusi, ka uz šo brīdi jau 12 Baltkrievijas uzņēmumi ir pieņēmuši pozitīvu lēmumu par savas darbības pārcelšanu uz Latviju. Uzņēmumi pārstāv informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozari un citus tehnoloģiju virzienus, piemēram, zaļo enerģiju. Atsevišķi uzņēmumi kvalificējas jaunuzņēmumu (start-up) statusam atbilstoši Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likuma izpratnei. Šie uzņēmumi uz Latviju plāno pārcelt ap 470 darbiniekus, galvenokārt uzņēmumu vadības pārstāvjus un galvenos speciālistus.

Lembergs atgādināja, ka saistībā ar to jau paudis viedokli, ka Latvijas bankas pēc varasiestāžu norādes pārtraukušas nerezidentu apkalpošanu, tāpēc baltkrieviem nav jēgas pārcelt biznesu uz Latviju.

Par to, pēc politiķa sacītā, runājis arī finanšu ministrs Jānis Reirs, norādot, ka šobrīd tiek meklēts risinājums ārvalstu uzņēmumu iespējām atvērt kontu Latvijā. “Šeit Reira kungam ir 100% taisnība. Faktiski nerezidentam atvērt kontu Latvijā ir neiespējamā misija, it īpaši, ja šis nerezidents nāk no NVS valstīm vai vispār no austrumiem,” piebilda Lembergs.

Viņš norādīja, ka svarīgi pievērst uzmanību gan ne tikai iespējām atvērt kontu, bet arī nodrošināt iespējas ārvalstu ģimenēm šeit dzīvot, tostarp bērniem iespēju iegūt izglītību. “Tas bija arī viens no iemesliem, kāpēc mēs neatbalstījām pārēju uz mācībām tikai latviešu valodā, jo baltkrievam ar ģimeni ir grūti pamatot, kāpēc bērniem ir jāmācās latviešu valodā, ja tā [valoda] izmantojama ļoti šaurā telpā,” paskaidroja politiķis.

“Mūsu argumentus gan nesadzirdēja, līdz ar to esmu skeptisks ne tikai banku dēļ, bet arī par to, ka baltkrievu ģimenēm ar bērniem te no nulles jāmācās viņiem pilnīgi sveša valoda. Drīzāk tas varētu būt starts prom no Latvijas uz kādu citu Eiropas Savienības dalībvalsti,” sacīja Lembergs.

“Bet Reira kungs apstiprināja manas bažas par neiespējamību atvērt bankas kontu Latvijā, jo bankas skatās, kā atrast iemeslu, lai neatvērtu kontu, un tā ir realitāte,” rezumēja Lembergs.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro