Saeima sāk darbu pie 2025.gada valsts budžeta projekta

Uzsākot darbu pie nākamā gada valsts budžeta projekta un paredzētajiem grozījumiem likumos, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 22.oktobrī, uz sēdi aicinājusi Ministru prezidenti Eviku Siliņu un finanšu ministru Arvilu Ašeradenu.

Sēdē, kas sāksies pulksten 10.00, plānots iepazīties ar aktuālo valsts finanšu situāciju, makroekonomiskajām tendencēm, kā arī ar nākamgad paredzētajiem izdevumiem, tostarp prioritārajiem pasākumiem. Komisijas sēdē aicināti piedalīties arī pārstāvji no Fiskālās disciplīnas padomes, Finanšu ministrijas un citām ministrijām.

Budžeta komisija otrdien sanāks arī uz sēdi pulksten 13.30, un tajā pirmajā lasījumā plānots uzsākt skatīt likumprojektus, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžetu. Sēdes notiks Budžeta komisijas telpās – Saeimas ēkā Jēkaba ielā 6/8, kā arī būs iespēja tām sekot līdzi attālināti.

Savukārt pēcpusdienā – pulksten 15.30 – Saeimas nama Sarkanajā zālē plānota sanāksme, lai Saeimas Prezidijs, Saeimas frakciju vadītāji un Budžeta komisija kopīgi tiktos ar Ministru prezidenti un finanšu ministru un iepazītos ar valsts budžeta 2025.gadam un budžeta ietvara 2025., 2026. un 2027.gadam likuma projektu un to pavadošajiem likumprojektiem. Tāpat plānots pārrunāt pašreizējo fiskālo telpu, budžeta ieņēmumu un izdevumu prognozi, plānoto budžeta deficīta apmēru, kā arī to, kādi prioritārie pasākumi paredzēti un kādas izmaiņas plānotas nodokļu jomā.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro