Veselīgs ēdiens ir viens no faktoriem, kas palīdzēs saglabāt veselību un dzīvot ilgi. Ārsti atklāj, kādi pieci produkti būtu jāēd katru dienu, raksta nv.ua.
Ogas satur daudz šķiedrvielu, antioksidantu un ir jo īpaši veselīgas ziemā, jo pat sasaldētas nezaudē savas vērtīgās īpašības.
Olas nereti “noniecina” lielā holesterīna līmeņa dēļ, taču divas olas dienā ir nepieciešamas katram cilvēkam.
Auzu pārslu putra brokastīs ir gluži vai ideāls ēdiens, jo dod sāta sajūtu un veicina gremošanas trakta darbību.
Superproduks ir arī rieksti, taču nedrīkst pārspīlēt – dienā var apēst sauju riekstu.
Jogurts ir vērtīgs produkts, jo satur probiotiķus. Galvenais neizvēlēties cukurotus jogurtus, bet dabīgus, ko var saldināt, piemēram, ar ogām.