Lembergs kravu pieaugumu Ventspils ostā skaidro ar situāciju Krievijā

Lai arī Ventspils brīvostas terminālu darbības rezultāti ir uzlabojušies, pēc Ventspils mēra Aivara Lemberga sacītā, ar vērtējumiem jābūt piesardzīgiem un arī šoreiz jāiztiek bez fanfarām, jo Šveices advokāta Rūdolfa Meroni pārvaldītajiem termināliem joprojām klājas slikti.

Saskaņā ar datiem Ventspils brīvostas terminālu darbības rezultāti septiņos mēnešos ir uzlabojušies. “Kopējie rezultāti pēc tonnāžas ir labi – pieaugums kopš pagājušā gada ir 1,8 miljoni tonnas,” norādīja Lembergs.

Viņš gan atgādināja, ka lieliem priekiem iemesla nav, jo terminālu rezultātu pamatā ir tas, ka Krievija vienkārši savās ostās nespēj apstrādāt akmeņogļu kravas, un viss pieaugums ir 2,3 miljoni tonnas.

Sliktāk klājas naftas produktiem – mīnuss ir gandrīz 600 tūkstoši. “Tas jau bija gaidāms, ka naftas produkti spēcīgi ies uz leju un drīz Krievija vispār netransportēs kravas caur Baltijas valstīm, tostarp uz Latviju,” norādīja Lembergs.

Savukārt termināliem, ko vada Rūdolfs Meroni, ir sliktāki rezultāti. Piemēram, “Ventbunkers” pārkrāvis vien 600 tūkstošus tonnu, lai gan normāli vajadzētu būt pusotram miljonam. “600 tūkstoši mazāk ir arī mazutam, tā kā tas tuvojas nullei,” piebilda politiķis.

Arī “Ventspils nafta termināls” kravas ir samazinājušās par 3%.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro