Lembergs: Jo ātrāk Šuplinska pametīs ministres amatu, jo labāk Latvijai

Izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) ierosinājums nošķirt pirmsskolas pedagogu slodzē pedagoģisko darbu no pieskatīšanas, par kuru maksātu mazāk, izraisījis asu reakciju sabiedrībā – pirmsskolas pedagogu darba noniecināšana likusi uzdot aktuālu jautājumu – vai Šuplinskai nav laiks pamest ministres amatu, ja reiz tā no pedagogu aizstāves kļuvusi par to ienaidnieci numur viens?

Kā zināms, Šuplinska paudusi ieceri rosināt diskusiju par pedagogu slodzēm bērnudārzos. Ministre rosinājusi neuzrādīt, ka tās ir 36 tikai pedagoģiskās darba stundas, bet nodalīt, ka puse ir pedagoģiskais, bet puse – pieskatīšanas darbs.

“Manā ieskatā, lai sagatavotos vienai vidusskolas stundai un augstskolas lekcijai nepieciešams vairāk laika, zināšanu un prasmju nekā stundu sagatavot bērnudārzā,” salīdzinājusi ministre.

Šo ministres attieksmi kritizējusi gan Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA), norādot, ka ministres izteikumi uzskatāmi par absolūti nepieņemamiem, gan pedagogi un vecāki, kā arī atsevišķi politiķi, uzsverot, ka “ir klaji neprofesionāli pirmsskolas izglītības iestādē nošķirt pedagoģisko procesu no pieskatīšanas.”

Arī Ventspils mērs Aivars Lembergs nav taupījis skarbus vārdus ministrei, kura, pēc politiķa vārdiem, pati šobrīd savas jaunākās atvases – divgadīgās meitas audzināšanu uzticējusi divpadsmitgadīgajam dēlam.

Lemberga ieskatā, šajā priekšlikumā atspoguļojas Šuplinskas attieksme pret mātes pienākumiem un bērniem. “Par to, ka tikai dažas stundas dienā maksāt bērnudārzu pedagogiem par pedagoģiskām nodarbībām un pārējā laikā to uzskatīt pieskatīšanu. Citiem vārdiem, tā ir auklīte,” norādīja politiķis.

Viņš gan uzsvēra, ka “bērnudārza pedagogs, pat auklīte, ne tikai drēbītes maina, bet nodarbojas ar bērna audzināšanu visu laiku stundu stundā, minūti minūtē.”

Pēc politiķa sacītā, jo ātrāk Šuplinska pametīs ministres amatu, jo labāk. “Es domāju, ka Šuplinska ir milzīga nelaime Latvijas izglītības sistēmai – pirmsskolas, vispārējai vidējai, augstākajai izglītībai un jo ātrāk viņa pametīs šo darbu, jo labāk Latvijas bērniem, vecākiem un Latvijai kopumā,” izteicās Lembergs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro