Naivie mediķi cer uz Levitu

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) 28. novembrī nolēmusi rīkot protesta akciju pie Saeimas, prasot parlamenta atlaišanu, izsakot neuzticību veselības ministrei Ilze Viņķelei (AP) un lūdzot Valsts prezidentam atgriezt otrreizējai caurlūkošanai 2020. gada budžetu.

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) padome otrdien, 19. novembrī, lēma par turpmākām protesta akcijām. Padomes sēdē piedalījās Latvijas Māsu asociācijas (LMA) prezidente Dita Raiska, Latvijas Jauno ārstu asociācijas (LJĀA) valdes priekšsēdētājs Kārlis Rācenis, Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidente Ilze Aizsilniece un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns.

Pēc sēdes LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris paziņoja, ka mediķi lēmuši prasīt veselības ministres Viņķeles demisiju un lūgt Valsts prezidentam Egilam Levitam nodot likumus “Par valsts budžetu 2020.gadam” un “Par vidējā termiņa budžeta ietvaru 2020., 2021. un 2022.gadam” otrreizējai caurskatīšanai.

Vienlaikus protesta akcijai Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) tiks iesniegts LVSADA ierosinājums rīkot parakstu vākšanu referenduma rosināšanai par priekšlaicīgu Saeimas atlaišanu.

Jau ziņots, ka Saeima 14. novembrī galīgajā lasījumā pieņēma 2020. gada valsts budžetu, medicīnas darbinieku atalgojuma celšanai papildus piešķirot aptuveni 60 miljonus eiro, tādējādi nepildot pērn Saeimā pieņemto lēmumu par 120 miljonu eiro piešķiršanu mediķu algu celšanai 2020. gadā.

Lai arī no valdības puses novērojami jau pirmie centieni aptīt mediķus ap pirkstu, tostarp ar paziņojumiem, ka viena no galvenajām prioritātēm nākamā gada budžetā ir veselības aprūpe, skatīsimies, cik spēcīgu mugurkaulu demonstrēs LVSADA un vai Keris maz ir cienīgs pārstāvēt visus mediķus un galu galā pats nesalieks muguru valdības priekšā.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro