Lembergs: Tie, kas domā, ka rok bedri man, patiesībā to rok demokrātiskai valsts sistēmai

Manas tiesvedības ietvaros valsts un apsūdzība dara visu, lai neļautu man realizēt tiesības uz aizstāvību, tādējādi graujot arī demokrātisku valsts sistēmu, intervijā žurnālam “Dienas Bizness” sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

“Tiesas process ir iegājis stadijā, kad gan apsūdzības, gan arī valsts galvenais uzdevums ir nepieļaut realizēt manas tiesības uz aizstāvību,” norādīja Lembergs, piebilstot, ka tāpēc tiek speciāli pat plānots mainīt likumu, kura mērķis, pēc politiķa sacītā, ir Lemberga advokātiem liegt teikt tādu aizstāvības runu, kādu viņi uzskata par pareizu.

“Pat tie, kas veido šo likumu, izsakās tā, ka tiesu debates nav vajadzīgas un ka tas viss ir virzīts, lai ekonomētu laiku,” turpināja politiķis.

“Tajā pašā laikā viņi nerunā par to, ka pie ļoti paviršas, bezatbildīgas un virspusējas izmeklēšanas un pierādījuma neesamības vai trūkuma tas process var ievilkties,” sacīja Lembergs.

Pēc Ventspils mēra sacītā, apsūdzība pret viņu celta par vairāk nekā 300 lēmumiem. “Ja par katru no lēmumiem runā stundu, tad tās ir 300 stundas jeb, citiem vārdiem, ja tiesa notiek 5 stundas dienā, tad tās ir 60 tiesu dienas,” skaidroja politiķis.

“Atgādināšu, ka prokurori apsūdzības runu teica 84 tiesu dienas, desmitiem reižu atkārtojot vienus un tos pašus pierādījumus un vienas un tās pašas frāzes. Tad tiesneši ļāva runāt, ko grib, cik grib un kā grib. Bet tagad, kad maniem aizstāvjiem bija dots vārds, mans advokāts Raimonds Krastiņš tika vienkārši terorizēts. Laikā, kamēr runāja mani aizstāvji, prokurori pārtrauca tiesu debates 19 reizes, bet tiesneši pārtrauca 30 reizes jeb vienkārši neļāva maniem aizstāvjiem runāt,” norādīja Lembergs.

“Ja demokrātija un tiesības uz aizstāvību izpaužas tā, ka apsūdzētais un viņu aizstāvji nedrīkst aizstāvēt, tad tas ļoti labi atbilst Staļina laika troiku pieejai, kad cilvēku tiesāja desmit minūtes, bet pusstundas laikā nošāva,” izteicās Lembergs.

“Ja grib notiesāt, tad pareizais ceļš ir neļaut īstenot tiesības uz aizstāvību,” norādīja Lembergs, skaidrojot, ka viņam ierobežotas gan iespējas iesniegt pierādījumus, gan pieteikt lūgumus. “Pie tā visa šobrīd valsts man ir nozīmējusi aizstāvi, it kā es nevarētu nofinansēt sev aizstāvi. Es lūdzu valsts aizstāvi iedot vērtējumu par pirmšķietamo apsūdzību. Ir pagājuši divi mēneši, bet es šo vērtējumu joprojām neesmu saņēmis,” atzina Lembergs.

“Viņi domā, ka viņi man rok bedri, lai gan patiesībā viņi rok bedri normālai, demokrātiskai valsts sistēmai. Paldies Dievam, mēs esam demokrātisko valstu skaitā un tur ir robeža, kuru nedrīkst pārkāpt. Un, ja Latvija šo robežu pārkāps, tad no šīs atbildības Latvijas valsts nevarēs izvairīties,” rezumēja Lembergs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro