Lembergs par “Covid-19”: Valdība šobrīd dzēš ugunsgrēku

Latvijas valdība trīs mēnešu laikā nav izdarījusi neko, lai sagatavotos jaunā koronavīrusa “Covid-19” uzliesmojumam Latvijā. Arī tagad valdības spējas ir ļoti apšaubāmas, sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Pēc viņa sacītā, valdība saistībā ar koronavīrusa ierobežošanu daudz ko nav izdomājusi un izdarījusi līdz galam. “Pirmie ir individuālās aizsardzības līdzekļi. Atraduši pasaules problēmu – tas jau nav lidojums uz Marsu. Vai tad nav jābūt valsts rezervēm? Vai tad trīs mēnešu laikā to nevarēja izdarīt?” komentēja Lembergs.

Tas pats attiecoties uz plaušu ventilācijas iekārtam, kuras kritiski trūkst.

“Es to situāciju vērtēju kā sliktu un uzskatu, ka visvairāk apdraudēti ir mediķi, ja tā būs epidēmija pēc apjoma,” turpināja politiķis.

“Ķīnā jau koronavīrusa epidēmija notika. Cik uz Ķīnu ir aizsūtīti Latvijas speciālisti, kas tur ir pastrādājuši un ieguvuši praktisko pieredzi? Ir kāds aizsūtīts? Naudas nav? Neviens nekur nav braucis, bet labākā mācība ir kaujā,” komentēja Lembergs.

Viņa ieskatā, valsts šobrīd dzēš ugunsgrēku, bet rīcībspējīga plāna tai neesot. “Nevieni plāni nav sagatavoti, nekādi soļi nav sagatavoti – ne ekonomikā, ne citur. Nevar pārmest Infektoloģijas centram, jo te ir vajadzīgi politiski lēmumi. Ir vajadzīgi politiski, saimnieciski, organizatoriski lēmumi. Kad jūs ejat medībās, jūs jau suni mācat pirms tam, nevis pēc tam,” sacīja Lembergs.

“Es negribu sabiezināt krāsas. Ja saslimšana ies tādā dinamikā un smagi saslimušo nebūs, tad Dievs mums ir bijis labvēlīgs, bet es uz šo situāciju kopumā skatos ar lielām bažām,” rezumēja Lembergs.

Kā zināms, Latvijā ar Covid-19 saslimušo skaits līdz trešdienai, 25. martam, sasniedzis 221.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro