Lembergs: Plāns par Ekonomisko lietu tiesas izveidi tikai parāda Bordāna aprobežotību

Ekonomisko lietu tiesa ir tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) muļķība un ambīciju apmierināšana, žurnālistiem sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

“Tā ir totāla muļķība un pilnīgi nevajadzīga lieta. Piemēram, zēnu un meiteņu grupa aplaupa banku un nozog miljonu. Tā ir kādai tiesai piederoša lieta? Tas ir kriminālnoziegums. Bet tagad viņiem tas miljons ir jāpārvērš par to, lai tā nauda būtu pieejama, un tā ir noziedzīgā ceļā atmazgāta nauda. Un tas ir kāds noziegums? Ekonomisks. Tad viena tiesa skatīs bankas aplaupīšanu un otra tiesa skatīs naudas atmazgāšanu? Vai arī tas tomēr būs vienā tiesā? Tas vienkārši norāda uz Bordāna aprobežotību,” uzsvēra Lembergs.

Viņš pauda – sanāk, ka tagad Latvijā būs četras tiesas. “Četras tiesas vienā mazā valstī. Skaidrs, ka tas sadrumstalo tiesnešu jaudu, un skaidrs, ka tas par labu tiesu sistēmai nenāks. Bet Bordāns būs apmierinājis savu boļševistisko ambīciju,” secināja politiķis.

Lemberga ieskatā, Ekonomisko lietu tiesa ir liela muļķība, kurai nav nekāda loģika.

Kā zināms, Saeima 17. jūnijā pieņēma grozījumus likumā “Par tiesu varu”, ar kuriem ieviesta Ekonomisko lietu tiesa kā specializēta pirmās instances rajona (pilsētas) tiesa.

Nemainot rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesu tiesu tiesnešu kopskaitu, Ekonomisko lietu tiesas darbības uzsākšanai tiks novirzītas desmit tiesneša amata vietas. Tiesa savu darbību sāks 2021. gadā.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro