Lembergs: Ja Levits ir pret tautas vēlētu prezidentu, tad viņš ir arī pret demokrātiju

Valsts prezidents Egils Levits ne reizi vien izteicies skeptiski par tautas vēlētu prezidentu, norādot, ka ar to tiek novērsta uzmanība no īstajām problēmām valstī un ka šis jautājums būtu jārisina citādi. Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka šāda prezidenta nostāja skaidri norāda uz to, ka Levits ir pret demokrātiju.

Lembergs aicināja Levitu vispirms izlasīt Satversmes 2. pantu, kas nosaka, ka Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai.

“Un ar saviem vārdiem Levits paziņo, ka vara nevis pieder tautai, bet, ka varu nedrīkst dot tautai un ka vara pieder Levitam un vienīgais pareizais pilsonis ir Levits, kas pats nācis ir no Vācijas. Un pārējie pilsoņi, kas šeit ir dzimuši un auguši un nevienu brīdi nav aizmukuši prom no Latvijas, lai zem kādas varas tā nebūtu, ir nepareizie un uz viņiem neattiecas Satversmes 2. pants, kas nosaka, ka vara pieder tautai. Levits saka, ka varu tautai nedrīkst dot. Tāds ir šis jurists, konstitucionālo tiesību it kā speciālists,” komentēja Lembergs.

Viņš gan saprotot, kāpēc Levita nostāja ir šāda: “Bet tas ir saprotams – viņam ir sakārtoti divi pilnvaru termiņi Saeimā un viņam piedalīties tautas vēlēta prezidenta vēlēšanās – kam viņam tas ir vajadzīgs? Kas viņam no tā mainīsies? Nekas. [..] Kam viņam riskēt? ” uzsvēra Lembergs.

“Bet kā tad sanāk – Levits baidās no tautas? Baidās, tāpēc arī viņu ievēl Saeima un viņš stāv un krīt par to, lai šī Saeima viņu nākamreiz pārvēlētu,” ir pārliecināts Lembergs, piebilstot, ka tā dēļ pat varētu tikt panākta Saeimas vēlēšanu pārcelšana, ja tas būs nepieciešams.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro