Aktivizējas centieni diskreditēt parakstu vākšanu par Saeimas atlaišanu

Par Saeimas atlaišanu līdz šim parakstījušies vairāk nekā 40 700 Latvijas iedzīvotāju. Politiķu neizpildītie solījumi un ciniskā attieksme pret tautu bijis pēdējais piliens jau tā pārpildītajā kausā, lai tiktu uzsākta parakstu vākšana par Saeimas atlaišanu. Parakstīšanās aktivitātes gan pēdējās dienās aptumšojušas dažādas aktivitātes gan no žurnālistu, gan politiķu puses.

Kā zināms, lai notiktu referendums par Saeimas atlaišanu, nepieciešami gandrīz 155 000 parakstu. Pēdējie, kas iesnieguši iniciatīvu par Saeimas atlaišanu ir mediķi, pie kuriem otrajā protesta akcijā nav bijuši gana drosmīgi iznākt neviens no koalīcijas deputātiem.

Lai arī atsevišķi mediji un politiķi kultivē, ka Saeimas atlaišana nav izdevīga un ar pirkstu norāda uz pirmajiem iniciatīvas iesniedzējiem, saistot tos ar it kā nepareizām interesēm, mediķi aicina parakstīt iniciatīvu, norādot, ka nav svarīgi, kas to iesniedzis pirmais, jo tā vēl joprojām ir iespēja demokrātiskā ceļā aizstāvēt savas tiesības.

Koalīcijas partiju iestāšanās pret Saeimas atlaišanu nav pārsteidzoša, ņemot vērā, ka tie riskē zaudēt savus ērtos krēslus un vērienīgo atalgojumu, kas nākamgad, atšķirībā no mediķiem, palielināts. Taču arī sabiedriskie mediji cenšas diskreditēt parakstu vākšanu – arvien biežāk var lasīt, ka sarežģīto procesu diezin vai izdosies novest līdz galam, it kā sabiedrībai mēģinātu iepotēt, ka parakstīties par Saeimas atlaišanu nav tā vērts. Vai tas nav apzināts mēģinājums diskreditēt parakstu vākšanu?

Vairāk kā parasti medijos un sociālajos tīklos parādās dažādas sūdzības par mediķu darbu. To pamanījis arī medicīnas zinātņu doktors un Latvijas Ārstu biedrības valdes loceklis Viesturs Boka.

“Pēdējās nedēļās sabiedriskajos medijos notikusi milzīga ārsta profesijas organizēta demonizācija un diskreditācija, kas savādā kārtā sakrīt vienlaikus ar šīm protesta akcijām. Tāpēc, izskatās, cilvēki ir mazliet atsaluši pret ārstu un medmāsu prasībām. Ja sabiedrība būtu solidāra, spiediens pret valdošo eliti būtu spēcīgāks. Šobrīd inducētais atsevišķu neapmierināto pacientu skaļums traucē saklausīt ārstu un medmāsu protestu jēgu,” žurnālistiem norāda profesors.

Šķiet, ka ir pienācis laiks nevis runāt par to, kas cer uz Saeimas atlaišanu, bet runāt par to, kādas ir sabiedrības tiesības un ieguvums no savu tiesību aizstāvēšanas. Un jāatceras, ka tie, kas šobrīd cenšas diskreditēt parakstu vākšanu, patiesībā ir daudz vairāk ieinteresēti saglabāt savus amatus, nekā tie, kas iestājas par Saeimas atlaišanu.

Foto: Saeimas kanceleja

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro