Lembergs par apstākļiem cietumā: Mēs nekur tālu neesam atrāvušies no padomju laikiem

Pēc viena gada apcietinājumā politiķis Aivars Lembergs februāra beigās beidzot tika atbrīvots no Rīgas Centrālcietuma. Runājot par apstākļiem cietumā, politiķis uzsvēra – galvenā problēma ir tāda, ka cietumā nav medicīnas.

“Ir dabīgā atlase. Neesi nomiris un jūties laimīgs. Pēc Latvijas cietuma – kur vēl varu būt laimīgāks nekā satikt ģimeni pirms nomiršanas,” sanākušajiem žurnālistiem izteicās Lembergs.

Viņš ironizēja, ka “būtu labi, ja Latvija iestātos Eiropas Savienībā. Pēc cietumā turēšanas noteikumiem Latvija ir tīrā Padomju Savienība. Lasīju viena krieva 2008. gada sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesai. Tur precīzi aprakstīti ieslodzījuma apstākļi. Lasīju un domāju, cik precīzs apraksts. Sāku pētīt, kas ir iesniedzējs. Izrādās – no Krievijas. Bet rakstīts bija par Krieviju pirms 14 gadiem. Tā ka mēs nekur tālu atrāvušies neesam.”

Kā zināms, esot cietumā Lembergam ievērojami pasliktinājusies veselība un īsi pirms iznākšanas no apcietinājuma viņam veikta arī brukas operācija.

“Maijā pieteicu apskati pie urologa, un tā nav notikusi vēl šodien. Tu esi nolemts miršanai, ja tev Dievs nav devis laimi izdzīvot,” par veselības aprūpi cietumā, sacīja Lembergs.

“Man bija visstingrākais režīms no visiem, lai es te neiztaisu kādu kukuli. Man ir notiesājošs spriedums, ka es 1993. gadā no bijušā prokurora Kokaļa esmu izspiedis uzņēmuma daļas piecu latu vērtībā. Jūs saprotat, cik es esmu bīstams? Lai gan tās daļas piederēja viņa sievai, bet viņa sieva saka, ka Lembergs no viņas neko nav izspiedis. Bet, ja to saka Kokalis, bijušais prokurors – nu kā var nenotiesāt?” komentēja politiķis.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro