Lembergs: Vai kāds ir aizdomājies par to, kuras daudzdzīvokļu mājas īpašnieki var uztaisīt bumbu patvertni no sava pagraba?

Latvijas valdība divus gadus runā, ka jābūvē patvertnes, bet pa šo laiku nav uzbūvēta neviena patvertne, intervijā “Ventas Balsij” sacīja partijas “Latvijai un Ventspilij” valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

“Latvijas valdība divus gadus runā, ka jābūvē patvertnes. Cik patvertnes Latvijā ir uzbūvētas? Necik. Tukša salmu kulšana,” sacīja Lembergs.

Viņš uzsvēra: “Pie tam visas daudzdzīvokļu mājas ir privātas, līdz ar to jābūt atbalsta programmai, ja vēlas, lai ierīkotu bumbu patvertnes. Piemēram, ja šajās divās mājās, ko būvēs Saules ielā Ventspilī, ir jābūt patvertnei, tad mājas izmaksas sadārdzinās par apmēram 15% jeb 800 tūkstošiem, un līdz ar to tas vairs nebūs lēts īres nams. Vai arī tad valstij jādotē.”

“Kuras daudzdzīvokļu mājas īpašnieki var uztaisīt bumbu patvertni no sava pagraba? Ir jābūt rezerves izejai, gaisa ventilācijas sistēmai, labierīcībām, ūdenim, kanalizācijai. Tas viss maksā naudu. Kad Rīgas priekšnieki sāk runāt šīs gudrās lietas, lai viņi pastāsta šīs nianses,” sacīja Lembergs.

Tikmēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izpētījis, ka patvertnes vajadzībām pilnībā vai daļēji atbilst nedaudz vairāk nekā puse pārbaudīto pagrabu un pagrabstāvu.

VUGD amatpersonas turpina valsts un pašvaldību ēku pagrabu un pagrabstāvu apsekošanu, lai novērtētu to atbilstību patvertņu vajadzībām. Līdz augusta vidum, pārbaudot 1911 objektus, secināts, ka pilnībā patvertnes vajadzībām atbilst 259 jeb 13,5% objekti un daļēji atbilst 818 jeb 42,8%. Šajos objektos var ietilpt 373 000 cilvēku.

Tā kā valsts un pašvaldību pagrabu un pagrabstāvu apsekošanu VUGD amatpersonas veic papildus saviem tiešajiem dienesta pienākumiem, tad plānots, ka apmēram 4500 apzināto objektu apsekošana noslēgsies novembra sākumā. Patlaban sākts arī darbs pie pirmo patvertņu zīmju izvietošanas uz ēkām, kuras daļēji vai pilnībā atbilst patvertnēm izvirzītajam prasībām.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro