Lembergs: Valdībai jānokaunas par faktu, ka neviena Latvijas augstskola nav iekļuvusi starp 1000 labākajām pasaules universitāšu reitingā

Tas ir kauns, ka neviena Latvijas augstskola nav iekļuvusi starp 1000 labākajām pasaules universitāšu reitingā, sacīja politiķis Aivars Lembergs.

“Tikko olimpiskajās spēlēs mūsu puiši (3X3 basketbolisti) izcīnīja ceturto vietu. Daudzi teica – slikts starts, bet es tā nedomāju,” norādīja Lembergs, turpinot, ka šajā kontekstā vajadzētu padomāt par ziņu, ka neviena Latvijas augstskola nav iekļuvusi starp 1000 labākajām pasaules universitāšu reitingā.

“Latvijas universitāte, jums nav kauns? Izglītības un zinātnes ministrija, un valdība – jums nav kauns? Nevis ceturtie ir slikti, bet starp 1000 labākajiem – neviens,” norādīja Lembergs.

Lembergs uzsvēra, ka tajā pašā laikā valdība strādā pie tā, lai slēgtu skolas. “Tīkls un augstākā izglītība funkcionē, bet izglītība un kvalitāte – tas ir štrunts. Diemžēl šāda ir šī nejēdzība, un ne pirmo gadu. Valdībai būtu jānokaunas, jo lielākā daļa augstskolu ir valsts un pieder valdībai,” uzskata politiķis.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro