Lembergs: Rīdziniekiem ir dziļi vienalga par to, kas notiek Ventspilī

Ventspils ostas pāriešana valsts kontrolē nelabvēlīgi ietekmēs ostas attīstību un par to atbildība būs jāuzņemas Krišjāņa Kariņa (JV) valdībai, žurnālistiem norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Pēc politiķa sacītā, ostu nodošana valstij ir atgriešanās pie Padomju laika modeļa. “Šobrīd pēc 30 gadiem mēs atgriežamies pie Padomju laika modeļa. Valdi un brīvostu vada rīdzinieki un man nav ne mazāko šaubu, ka šiem rīdziniekiem ir dziļi nospļauties par to, kas te notiek Ventspilī,” norādīja Lembergs.

“Pie tam viņi plāno, ka brīvostas pārvaldes funkcijas pārņems kapitālsabiedrība. Ko tas nozīmē? Budžeta likumā par kapitālsabiedrībām ir ierakstīts, ka viņiem 80% no peļņas ir jāsamaksā dividendēs. Bet šobrīd ir tā, ka viss nopelnītais paliek brīvostas rīcībā ostas infrastruktūras modernizācijai, uzturēšanai kārtībai un attīstībai. Savukārt, ja tā ir valsts kapitālsabiedrība, tad budžetā ir ierakstīts, ka 80% no visas peļņas ir jāsamaksā valsts budžetā,” skaidroja politiķis.

Pēc viņa sacītā, no 10 miljoniem 2,5 miljoni tiek nomaksāti nodokļos, bet pārējais aiziet valsts budžetā, bet pašai ostai paliek tikai 1,5 miljoni eiro. “Ja tagad brīvostas pārvaldei paliek 10 miljoni, tad pēc tam paliks 1,5 miljoni eiro. Faktiski ostas attīstībai nauda nepaliek. Un jūs jau zināt, kam rīdzinieki grib tērēt naudu,” izteicās Lembergs.

Lembergs norādīja, ka tas ir iemesls, kāpēc ventspilnieki kategoriski iebilst pret šādu ostas kontroli. “Izmaiņas jau šobrīd tiek veiktas, absolūti nerēķinoties ar ventspilnieku interesēm, ar saprātu un ar vēsturisko pieredzi. Eiropas Savienībā visas ostas ir vai nu pašvaldības vai tā atbildība ir sadalīta proporcionāla. Tā, ka pieder valstij, ir tikai Klaipēdā un Tallinā, bet tur ir pavisam cits stāsts,” piebilda Ventspils mērs.

“Ventspili diemžēl saistībā ar ostu gaida sliktas ziņas un visa atbildība jāuzņemas Krišjāņa Kariņa valdībai, Bordāna partijai un personīgi Bordānam un Linkaitam,” uzsvēra Lembergs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro