Lembergs: Valdība uzskata, ka uz mani neattiecas ne Satversme, ne tiesiskums

“Valdības rīcība ir pierādījusi, ka uz mani likumi neattiecas”, žurnālistiem norādīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Kā zināms, valdība šā gada 12. maijā veica kārtējos grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kas regulē drošības pasākumus Covid-19 pandēmijas laikā. Balstoties uz šiem noteikumiem, 13. maijā tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) izplatīja vadlīnijas rajonu, pilsētu un apgabaltiesu darba organizēšanai ārkārtējās situācijas laikā, kas nosaka ievērot tiesas telpās atrašanās ilgumu ‒ ne ilgāk kā 3 stundas. Bet attiecībā uz Lemberga lietu šie noteikumi nav ņemti vērā, un tiesas sēdes rit vismaz četras stundas.

Komentējot notiekošo tiesā un dažādi traktētās Bordāna vadlīnijas, Lembergs norādīja, ka “tur, kur ir Aivars Lembergs, tur nedarbojas ne Satversme, ne Kriminālprocesa likums, ne likums “Par tiesu varu”, ne Eiropas Cilvēktiesību konvencija – tas ir vispārzināms fakts.”

“Tūlīt Saeimā būs speciāli likuma grozījumi par advokāta tiesībām teikt aizstāvības runu un, lai neļautu maniem advokātiem uzstāties tiesu debatēs, tiks mainīts likums speciāli manam gadījumam, ar kuru maniem advokātiem tiks liegta iespēja uzstāties ar aizstāvības runu, lai gan aizstāvības runa ir vienīgais brīdis, kad aizstāvība var pateikt savu pozīciju,” norādīja Lembergs.

“Protams, ja tiek radīts likums pret vienu personu, tas raksturo tiesiskuma un demokrātijas briedumu Latvijā kā izcilu,” ironiski norādīja Lembergs, piebilstot, ka pat Padomju laikos tā nebija.  

“Bet te ir konkrēti viens cilvēks – Aivars Lembergs, bet tas [ko viņi dara] neatbilst nekādiem tiesiskas valsts principiem,” uzsvēra politiķis, norādot, ka šādas beztiesiskas darbības atbalsta gan Valsts prezidents Egils Levits, gan Saeima, gan arī Saeimas Juridiskā komisija.

Savukārt, runājot par tiem politiķiem, kuriem šobrīd ir aktuālas tiesvedības, tai skaitā Saeimas Juridiskās komisijas vadītāju Juri Jurašu (JKP), Lembergs norādīja, ka nav šaubu, ka viņi izmantos visu savu politisko ietekmi, lai uz viņiem labojumi Kriminālprocesa likumā neattiektos.    

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro