Lembergs apgāž Pūces argumentus par Ventspils pilsētas un novada apvienošanu

Neviens no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP!) argumentiem Ventspils pilsētas un novada apvienošanas pamatojumam nav balstīts reālos skaitļos, žurnālistiem norādīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Viņš atgādināja, ka ministrs Pūce vairākkārt savās uzstāšanās ir mēģinājis pamatot, kāpēc Liepājai, Daugavpilij un Rēzeknei ir jāsaglabā republikas pilsētas statuss un kāpēc tās nevar apvienot ar novadiem, kamēr tajā pašā laikā Ventspils un Jelgava nedrīkst būt atsevišķas republikas pilsētas.

Viens no argumentiem esot tāds, ka “Liepājas un Daugavpils gadījumā, kur pilsēta ir relatīvi liela, iepretim apkārt esošiem lauku novadiem, izveidojas situācija, kur nu faktiski lauku iedzīvotāju pārstāvniecība ir ļoti ierobežota, caur to iespēja realizēt lauku iedzīvotāju prioritātes ir ļoti mazas”.

Lembergs gan norādīja, ka patiesībā Ventspils un Daugavpils “lauku” un pilsētas iedzīvotāju proporcija ir identiska. Rēzeknes, ko neapvieno, gadījumā iedzīvotāju skaits ir lielāks par pilsētas iedzīvotāju skaitu.

“Viņa apgalvojums neiztur nekādu kritiku,” uzsvēra Lembergs.

Tāpat ministrs apgalvojis, ka Ventspils novada pašvaldībai ir nepietiekams iedzīvotāju skaits. Pūce norādījis, ka Ventspils un Ventspils novada vēlmi par turpmāku dzīvošanu šķirti nevar izpildīt, jo pašvaldības atsevišķi nebūtu pietiekams iedzīvotāju skaits, kādu likumprojekts paredz pašvaldību funkciju nodrošināšanai.

“Ja mēs paskatāmies statistiku, tad Ventspils novadā ir 10 952 iedzīvotāji, bet Līvānu novadā, kurš drīkst būt atsevišķi, ir 10 832 jeb Ventspils novadā ir par 93 iedzīvotājiem vairāk nekā Līvānu novadā. Vai tik tiešām Rīgā uzskata, ka 10 832 ir vairāk nekā 10 952? Ventspilī aritmētikā māca, ka Ventspils novads pēc iedzīvotāju skaita ir lielāks, līdz ar to, ka Līvānu novads arī nedrīkst pastāvēt. Šis ministra Pūces arguments arī tiek sasists,” turpināja Lembergs.

Tāpat tiek prognozēts, ka vislēnāk samazināsies iedzīvotāju skaits Jelgavas pilsētā un novadā. “Jelgavas novadā iedzīvotāju skaits ar tiem, kas var būt atsevišķi, tai skaitā Liepāja, Daugavpils un Rēzekne, samazināsies būtiski mazāk. Attiecībā uz Ventspili ir prognoze, ka novadā iedzīvotāju skaits samazināsies par 15% līdz 2030. gadam, bet pilsētā par 17%. Savukārt Liepājā pilsētā iedzīvotāju skaits samazināsies par 17% un novadā arī par 17%. Ventspils dati ir labāki nekā Liepājas, līdz ar to Ventspilij vajadzētu būt atsevišķi, bet Liepājai nē, bet ir otrādi. Un atkal – Pūces kungs ir apgalvojis nepatiesību,” uzsvēra politiķis.

“Viņi cīnās ar mani, bet pēc būtības viņi cīnās ar savu muļķību. Pilsētai tūlīt būs 730 gadi. Es to vadu 30 gadus. Tātad 700 gadus neesmu vadījis un vēl miljons gadus neplānoju vadīt, bet, lūk, viņiem vajag izrēķināties ar pilsētu, tāpēc, ka Lembergs tur ir,” patieso ministra ieceri atklāja Lembergs.

Foto: F64

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro