Lembergs: No Kariņa, Bordāna un Linkaita politiskajām spēlītēm cietīs visi Latvijas nodokļu maksātāji

Pie šībrīža sarežģītās situācijas Ventspils ostā ir novedusi Kariņa‒Bordāna‒Linkaita valdība, intervijā “Neatkarīgajai” sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Lembergs atgādināja, ka vēl pagājušā gada novembra beigās Ventspils brīvostas valde, kuras sastāvā bija arī satiksmes ministra Tāļa Linkaita pārstāve Inguna Strautmane, finanšu ministra Jāņa Reira pārstāvis Ģirts Valdis Kristovskis un vēl divi valdības ieceltie brīvostas valdes locekļi, apstiprināja brīvostas budžetu 2020. gadam. “Budžets tika apstiprināts ar pamatotu pārliecību, ka kravu apgrozījums būs 20 miljoni eiro un brīvostas pārvalde būs spējīga izpildīt visas saistības. Kariņš, Bordāns, Linkaits decembrī pret Ventspils brīvostas pārvaldi ieviesa ASV sankcijas. Rezultāts bija tāds, ka jau janvārī vajadzēja mainīt budžeta prognozi ‒ samazināt kravu apgrozījuma apjoma aprēķinus par 25%. Tagad šis samazinājums kļuvis vēl dramatiskāks – 40%,” pauda politiķis.

“Pirmā lieta [kas ietekmēja kravu apjoma kritumu] – Latvijas valdība izdīca sankcijas pret Latvijas valsts Ventspils ostu, otrā – Ventspils brīvostas valdē vairs nav četru pašvaldības pārstāvju. Ostu vada nevis Lembergs un Jānis Vītoliņš, bet Linkaits un Kristovskis. Notikušajām pārmaiņām ir ļoti konkrēts rezultāts ‒ uz šo brīdi kravu apgrozījums krities par 40%; zaudēti trīs industriālie investori, kas nodrošinātu aptuveni 300 jaunas darba vietas; Latvijas nodokļu maksātājiem jāfinansē brīvostas pārvaldes kredītsaistības par 15 miljoniem,” uzsvēra Lembergs.

“Ja Linkaits saka, ka tas ir ļoti pozitīvi ‒ mazāk kravu, un nodokļu maksātājiem jāfinansē brīvostas pārvaldes darbība, tad ir jābūt pilnīgi slimam, lai ko tādu apgalvotu. Linkaits vispārējās frāzēs runā vienu, bet fakti un skaitļi runā pilnīgi pretējo. Ir vēl trakāk. “Latvijas dzelzceļa” pārvadāto tranzīta kravu apjoms samazinājies uz pusi. Tas noticis divu iemeslu dēļ: pirmais – sankcijas, otrais – decembrī veiktā Rīgas un Ventspils ostu pārvaldības maiņa. Par šīm Kariņa, Bordāna un Linkaita politiskajām spēlītēm tagad maksās visi Latvijas nodokļu maksātāji,” norādīja Lembergs.

Komentāri

cumshots vines.https://www.yoloxxx.com/

www.yaratik.pro